NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Nieuwe intelligente schakelaar voor KNX-systeem combineert veelzijdigheid met eenvoud
De tastsensor is zowel zonder opschrift verkrijgbaar als met een hoogwaardig gelaserd opschrift of een tekstlabel.

Nieuwe intelligente schakelaar voor KNX-systeem combineert veelzijdigheid met eenvoud

Gira, een Duits bedrijf dat al meer dan 115 jaar producten maakt voor het bedienen van verlichting en tot de top behoort in de wereld van schakelmateriaal, brengt met de Gira tastsensor 4 System 55 een variant van de reeds bestaande KNX-bedieningseenheid Gira tastsensor 4 op de markt. De intelligente schakelaar is naar kleuropties en afmetingen geschikt voor de afdekramen van het modulaire Gira System 55. De tastsensor combineert veelzijdigheid met eenvoud en is verkrijgbaar in uitvoering met twee, vier of zes afzonderlijke instelbare toetsen.

Die van de schakelaars, maar ook expert in KNX-installaties en smarthomepioniers en vormgevers van de toekomst. Zo omschrijft Gira zichzelf op zijn website. Constant innoveren is onlosmakelijk verbonden met dat laatste en Gira laat dan ook met de regelmaat van de klok nieuwe producten op de markt los. De meest recente nieuwigheid is dus de Gira tastsensor 4 System 55, waarmee het bedrijf het assortiment van zijn KNX-bedieningseenheden uitbreidt.

Het product is zoals de naam al doet vermoeden ontwikkeld binnen het Gira System 55, wat zoveel betekent als dat de tastsensor past in de verschillende afdekramen die bestaan voor alle schakelaarprogramma’s binnen het modulaire systeem Gira System 55: Gira Standard 55, Gira E2, Gira E3, Gira Event, Gira Esprit en Gira Studio. Net als alle functiemodules in die schakelaarprogramma’s binnen Gira System 55 is de Gira tastsensor 4 System 55 immers 55 x 55 millimeter groot. De Gira tastsensor 4 System 55 biedt zo niet alleen een alternatief voor de reeds verkrijgbare Gira testsensor 4, maar presenteert zich ook als aantrekkelijke opvolger van de Gira testsensor 3, die eveneens in het System 55 is opgenomen.

De toepassingsgebieden van de Gira tastsensor 4 System 55 zijn breed en variëren van particuliere woningen tot kantoorgebouwen.

Acht kleurvarianten

Onder het minimalistisch en elegant vormgegeven oppervlak gaat intelligente techniek schuil waarmee talrijke eenheden zoals jaloezieën en lampen in een KNX-systeem bestuurd kunnen worden. De tastsensor is beschikbaar in uit­voeringen met twee, vier of zes afzonderlijk programmeerbare toetsen en in acht verschillende kleurvarianten: zwart mat, antraciet, zuiver wit mat, zuiver wit glanzend, grijs mat, crèmewit glanzend, aluminium kleur en roestvrij staal – waarbij het materiaal ook écht roestvrij staal is. De toepassingsgebieden van de Gira tastsensor 4 System 55 zijn breed en variëren van particuliere woningen tot kantoorgebouwen. De tastsensor kan 90° gedraaid gemonteerd worden, zodat de klant kan kiezen voor horizontaal of verticaal staande knoppen.

Onder het minimalistisch en elegant vormgegeven oppervlak gaat intelligente techniek schuil .

Twee varianten

Gira stelt twee uitvoeringen van de Gira tastsensor 4 System 55 beschikbaar die de installateur kan aanbieden, afhankelijk van de gewenste functies en het budget: de Standard- en de Komfort-variant. Die laatste komt qua functionaliteit overeen met de ‘grotere’ Gira tastsensor 4. Voor de configuratie van beide uitvoeringen kan worden gekozen uit onder meer schakelen, dimmen, RGB-kleurbesturing, tunable whitebesturing, zonwering, waardegever, sferen en temperatuurmeting, ledkleurbesturing, ledkleur­temperatuur­besturing, zonwering, waarde­gever, scènes en temperatuurmeting. 

De Gira tastsensor 4 System 55 Standard heeft RGB-leds voor het aangeven van status en bedrijf in drie kleuren en een temperatuurvoeler met NTC-sensor – waardoor geen extra apparaat voor de temperatuurmeting meer nodig is. De geïntegreerde temperatuurmeting zorgt in combinatie met de Gira-verwarmingsactuator voor een optimaal ruimteklimaat. De leds kunnen ingesteld worden in rood, blauw of groen.

De Gira tastsensor 4 System 55 Komfort heeft RGBW-leds voor status en bedrijf in acht kleuren, een gekali­breerde lucht­vochtig­heids­sensor en een ge­kali­breerde temperatuur­voeler met externe voeler­­aansluiting voor bewaking van de vloer­tempera­tuur. Zo kan het ruimte­klimaat opti­maal en efficiënt worden geregeld. De leds van de Gira tastsensor 4 System 55 Komfort kunnen worden ingesteld in acht kleuren en ook hun licht­sterkte kan worden aangepast. Ook een dag-nachtomschakeling is mogelijk. De tastsensor is zowel zonder opschrift verkrijg­baar als met een hoogwaardig gelaserd opschrift of een tekstlabel.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details