NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Nieuwe natloper brengt warm drinkwater zonder vertraging naar tappunten
Door die werking komt warm drinkwater altijd zonder vertraging aan bij de tappunten. (Beeld: Pixabay).

Nieuwe natloper brengt warm drinkwater zonder vertraging naar tappunten

Specialist in pompen en afsluiters KSB SE & Co. KGA bracht in maart 2023 met de CalioTherm S een nieuwe reeks natlopers op de markt voor het verpompen van drinkwater in gesloten circuits. De hoogefficiënte circulatiepompen brengen warm drinkwater zonder vertraging naar de tappunten.

De CalioTherm S-pompen, onderhoudsvrije nat­loper­pompen, pompen warm drink­water in gesloten circuits, die vaak voorkomen in twee­gezins­woningen en grotere projecten, naar de tap­punten en vervolgens terug naar de boiler. Door die werking komt warm drinkwater altijd zonder vertraging aan bij de tappunten.

Elke pomp heeft drie snelheidsniveaus; met een druk op de knop kan het debiet worden aangepast.

Permanentmagneetmotor

Net als alle andere Calio-pompen in het gamma van KSB hebben de pompen in de CalioTherm S-reeks een permanentmagneetmotor voor een optimaal rendement. Elke pomp heeft drie snelheids­niveaus; met een druk op de knop kan het debiet worden aangepast. Drie leds geven de bedrijfs­status weer. Bij een geblokkeerde rotor stopt de motor automatisch en wordt een storing aangegeven. 

Draadeinden zijn verkrijgbaar als RP ½-binnen­draad (EN 10266) of als optionele schroefset met een geïntegreerde terugslagklep en een G1-buitendraad (DIN ISO 228). Het maximale debiet van de CalioTherm S-pompen bedraagt 0,7 m³/h en de maximale opvoerhoogte 1,4 m. De drinkwatertemperatuur moet tussen de 5 en 65°C liggen.

De nieuwe hoogefficiënte circulatiepompen van de CalioTherm S-serie verpompen (warm) drinkwater in gesloten circuits.

Aansluiten mogelijk zonder gereedschap

De pompen worden geleverd met een kabel, al dan niet met een stekker eraan. Dat maakt elektrische aansluiting zonder gereedschap moge­lijk. Het spiraalhuis van de CalioTherm S-pompen is gemaakt van messing van het type CW612N, de waaiers van met glasvezel versterkte kunststof en de assen en bussen van keramische materialen.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details