NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Succesvolle eerste editie van Solar Solutions Kortrijk
De beurs ging door in Kortrijk Xpo.

Succesvolle eerste editie van Solar Solutions Kortrijk

De nieuwe vakbeurs Solar Solutions Kortrijk, die plaatsvond op woensdag 25 en donderdag 26 oktober 2023 in Kortrijk Xpo, bracht 6.048 professionals uit de duurzame-energiesector in België en de omliggende regio’s samen om kennis uit te wisselen en zakelijke kansen te verkennen. Een mooi aantal, dat van de lanceringseditie een succes maakt. 

In twee hallen goed voor een totale expositieruimte van meer dan 12.600 m², kregen 125 exposanten de gelegenheid om hun producten en diensten te presenteren. De hallen waren met elkaar verbonden door de innovatieboulevard, waar de meest recente innovaties werden tentoongesteld, met inbegrip van kanshebbers voor de prestigieuze Innovation Awards van Solar Solutions. 

In totaal werden drie awards uitgereikt tijdens het evenement. Blubase werd bekroond voor zijn uitmuntende standuitstraling, wat resulteerde in de Beste Presentie Award. Cebeo werd met de Beste Promotie Award dan weer geëerd voor zijn effectieve klantuitnodiging. De Beste Innovatie Award ging naar de Seaforce zoutbatterij van Auton Energy, een innovatieve benadering om de opslagsector te versterken.

De European Solar Games België vormden een hoogtepunt van de beurs.

Bezoekers hadden niet alleen de mogelijkheid om de stands van exposanten te verkennen, maar konden ook deelnemen aan talloze seminaries. Vooraanstaande sprekers zoals Wannes Demarcke van PV Vlaanderen en Arnaud Etienne van Techlink deelden waardevolle inzichten over markt­trends in Vlaanderen en Wallonië. Jesse Hoekema van Aurora Energy Research presenteerde dan weer een heldere visie op de toekomst van de zonne-energiesector in België. Voorts waren er nog boeiende lezingen over energieopslag, energiemanagement en warmtepompen.

Een ander hoogtepunt van het evenement waren de European Solar Games België, een wedstrijd georganiseerd door Esdec, Rexel en SolarEdge waarin installateurs PV-installaties zo snel, goed en veilig mogen moeten installeren. De winnaar werd bekroond met de Gouden Dakhaak. Dat was HMtechnics. DURASUN werd verdienstelijk tweede.

Internationalisering

De internationale Solar Solutions Beurs vond in maart 2023 ook al plaats in het Nederlandse Vijf­huizen. Na Kortrijk deed de beurs op 29 en 30 november ook nog Düsseldorf aan. In vergelijking met de eerste editie van Solar Solutions in Düsseldorf vorig jaar was de beurs daar verdrie­voudigd in om­vang. Volgend jaar wordt aan het programma ook nog Bremen als derde buitenlandse beurslocatie toegevoegd. 

Save the date voor Solar Solutions Kortrijk 2024
De tweede editie van Solar Solutions Kortrijk zal plaatsvinden op 2 en 3 oktober 2024 in Kortrijk Xpo. De inschrijvingen voor exposanten werden in november opgestart.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details