NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Sustainable Selection versnelt mee de energietransitie
Samenwerking en innovatie dragen bij aan een wereld met minder CO2-uitstoot en meer energie-efficiëntie .

Sustainable Selection versnelt mee de energietransitie

Consumenten hebben een groeiende vraag naar duurzame producten en oplossingen, naar milieuvriendelijke opties die bijdragen aan een groenere levensstijl. En ja, ook de installatiesector kan een stempel drukken. Als professionele groothandel in elektrisch materiaal voor de residentiële, industriële en tertiaire markt wil Rexel Belgium een voortrekkersrol spelen. Het bedrijf streeft naar een toekomst waarin zijn activiteiten en producten de energietransitie maximaal mee ondersteunen. De lancering van het concept Sustainable Selection bewijst dat.

Sustainable Selection is een selectie van duurzame product. Het betreft items die voldoen aan strikte duurzaam­heids­criteria, bedoeld voor klanten en bedrijven die streven naar duur­zaamheid en milieu­vriendelijke oplossingen in hun elektrificatie- en energie-efficiëntie­behoeften. 

Charles-Antoine Benoit: “Sustainable Selection belichaamt de voortdurende toewijding van Rexel Belgium aan de energietransitie.”

Het concept is het resultaat van een voortdurende wisselwerking met toonaangevende leveranciers in de elektriciteits- en energie-industrie, waar­onder bedrijven zoals Schneider en Nexans. Die leveranciers hebben een aanzienlijke invloed gehad op Rexel Belgiums strategie om duurzame producten en oplossingen te integreren. Enkele jaren geleden begon het met het verkennen van het idee, om vervolgens intensief samen te werken en een zorgvuldig geselecteerde reeks duurzame producten en oplossingen te ontwikkelen die aan de strengste normen voldoen. De gezamenlijke inspanningen hebben dus geleid tot de lancering van de Sustainable Selection, waarmee Rexel Belgium klanten hoogwaardige en milieuvriendelijke opties biedt. Het team blijft voortdurend innoveren en het aanbod verbeteren om aan de stijgende consumentenvragen te voldoen.

Of het nu gaat om de vermindering van energieverbruik, de bevordering van hernieuwbare energie of het minimaliseren van de ecologische voetafdruk gedurende de hele levenscyclus van producten: het doel is om klanten de best mogelijke keuzes te bieden die passen bij hun duurzaamheidswensen.

Duurzaam DNA

“Onze Sustainable Selection belichaamt die inzet en onze voortdurende toewijding aan de energietransitie”, vertelt Charles-Antoine Benoit, head of marketing – ESG bij Rexel Belgium. “Samenwerking en innovatie zullen ons helpen een wereld met minder CO2-uitstoot en meer energie-efficiëntie te creëren. De toekomst is elektrisch, en dat is onze ambitie. ‘Electryfing solutions that make a sustainable future possible’ is onze purpose, en dient als kompas voor alle activiteiten. Sustainable Selection is daar een concrete uiting van.” 

Rexel Belgium wil een centrale rol spelen in het versnellen van de energie­transitie en het aanbieden van duurzame oplossingen die niet alleen klanten ten goede komen, maar ook een positieve impact hebben op het milieu en de samenleving als geheel. Duurzaamheidsinitiatieven zitten ingebakken in de bedrijfsstrategie: de energie-efficiëntie verhogen in het eigen beleid, een verantwoord inkoopbeleid voeren en het betrekken van medewerkers bij duurzaamheidsdoelstellingen. Van koploper in elektrische vooruitgang tot versneller van de energietransitie, Rexel Belgium maakt het waar.  

Met een gamma Sustainable Selection biedt Rexel Belgium klanten hoogwaardige en milieuvriendelijke opties .

Highlights Sustainable Selection

Ledverlichting voor kantoren – Deze energiezuinige verlichting vermindert het energieverbruik en de CO2-uitstoot, waardoor bedrijven kosten besparen en bijdragen aan milieubehoud.

Zonnepanelen – Een duurzame oplossing voor het opwekken van hernieuwbare energie en het verminderen van de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen.

Elektrische laadpalen voor voertuigen – Deze laadpalen bevorderen de overgang naar elektrische mobiliteit en verminderen de uitstoot van schadelijke gassen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details