Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Terug naar overzicht

Linum Group

Linum Group is een gevestigde waarde op de Europese markt als verdeler en ontwikkelaar van professionele montage- en installatiematerialen voor HVAC, koeling, grootkeuken- en interieurbouw, alsook voor horeca-en winkelinrichting en intralogistiek.

De Linum Group omhelst 4 complementaire bedrijven die elk binnen hun specialisatie instaan voor een persoonlijke klantenservice en gegarandeerde productkwaliteit :

 • Linum Europe – installatiematerialen HVAC, koeling, grootkeuken- en residentiële keukenbouw
 • Prihoda – textielkanalen voor alle HVAC toepassingen (warmen, koelen, ventileren)
 • Fermod – koelcel- en koelmeubelbeslag (slutingen, scharnieren, tochtgordijnen, rails en rekken)
 • Plastibac – kunststof stapelbakken, palletboxen en palletten voor kleine en grote bedrijven, horeca en organisaties

Linum Europe

Reeds sinds 1983 biedt Linum Europe een compleet assortiment aan producten en service-artikelen voor een duurzame, stijlvolle en professionele montage en installatie van airconditioning en andere installaties in de domeinen HVAC, koeltechniek, gastronomie en voedselbereiding. Tal van componenten en materialen zijn uit voorraad leverbaar.

Het artikelbestand telt ruim 20.000 referenties, waarbij duurzaamheid centraal staat. Dat doen we met hoogwaardige materialen zoals koper, roestvast staal, geanodiseerd aluminium, kunststoffen met attest van voedingsgeschiktheid, etc.

 • Voor het gedeelte HVAC gaat het gamma van voorgeïsoleerde koelleidingen, sokkels, dakdoorvoeren en montageframes, tot kabelophangingen, onderhoudsproducten voor airco, gereedschappen en beschermkooien voor buitenunits
 • Voor koeling zijn er frigorekken, glasdeursystemen, deurdichitngen, isolatieschuimen, koelkamerprofielen, weerstanden…
 • Voor horeca- en grootkeuken, foodstores en take-aways leveren we diverse RVS componenten, voorspoeldouches, RVS spoelbakken en spoeltafelbladen, slanghaspels, infraroodkranen, ladegeleiders, horecatoestellen
 • Voor de residentiële keukenbouw een mooi gamma spoelbakken en mengkranen

Naast de distributie van internationale topmerken zoals Inoac, Aspen Pumps, Blue Diamond Pumps, Sauermann, MaxiPro, Armacell, Cisaplast, Encore, DMP Electronics, Ronda, enz… heeft Linum Europe  onder het eigen merk ALIXO ook een volledige eigen lijn kwalitatieve HVAC toebehoren ontwikkeld : aluminium dakdoorvoeren, antivibratiesokkels, Air Alixo reinigingsproducten voor HVAC, muurkonzolen, frames…

www.linum.eu  en www.airalixo.eu

Prihoda

Prihoda is een Europees fabrikant van textiele luchtsokken, ook wel textielkanalen of airsocks genoemd. Prihoda airsocks worden op maat berekend en geproduceerd en staan garant voor optimale en tochtvrije luchtstromen, exact daar waar het nodig is. Perfecte airflows zijn mogelijk zelfs van op grote hoogte in productiehallen en winkels. Alles kan dankzij de op maat aangebrachte laserperforaties of extra uitblaasmonden.

Elk project met Prihoda textielkanalen is maatwerk en de mogelijkheden zijn quasi oneindig. Dankzij de vele beschikbare stoffen, vormen, kleuren en toebehoren zijn Prihoda textielkanalen in zowat alle ruimtes installeerbaar, onopvallend of net wél opvallend. De Prihoda stoffen voldoen aan de huidige vereisten rond onderhoud, brandbestendigheid, hygiëne, duurzaamheid en esthetiek.

Prihoda NV staat in voor de Belgische en Franse markt.

Meer info op www.prihoda.be en www.prihoda.com

Fermod

Fermod is een Europese fabrikant van koelmeubelbeslag en onderdelen voor de inrichting en herstelling van koelcellen en vriescellen. Het Franse bedrijf produceert scharnieren, sluitingen, railsystemen (Fermatic) en diverse types koudebestendige rekstellingen voor koeling en grootkeuken (Fermostock).

www.fermod.com

Plastibac

Plastibac biedt een ruim assortiment duurzame kunststof bakken, pallets, palletboxen, vaten en andere ladingdragers voor professioneel gebruik in horeca en de meest uiteenlopende toepassingen. Alle producten zijn ook 100 % recyclebaar, waardoor ze perfect binnen de circulaire economie passen.

www.plastibac.eu

Europees actief

Vanuit de kantoren en magazijnen in Kuurne verzorgt Linum Group dagelijks same-day-dispatchzendingen naar een ruim klantenbestand verspreid over de Benelux, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

Dit is mogelijk dankzij een gemotiveerd team medewerkers, een modern warehousesysteem, en 14.000 m2 opslagruimte.

 Samenwerken werkt.

Wil je ook graag met ons samenwerken? Geef ons een seintje en we contacteren je zo spoedig mogelijk terug!

algemene informatie

Adres Pieter Verhaeghestraat 20
8520 Kuurne
België
Telefoonnummer 056 35 92 94 E-mailadres info@linum.eu Website www.linumgroup.eu

kaart

Gerelateerde artikelen

  Stuur ons een bericht

  Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

  Details